Project Description

Având o experienţă de peste 30 de ani în domeniul construcţiei de maşini pentru spălarea / degresarea / uscarea pieselor, firma Höckh, renumită la nivel mondial prin programul complex de instalaţii care folosesc soluţii apoase sau solvenţi, se impune prin calitatea deosebită a rezultatelor proceselor de curăţare a pieselor. Marca proprie MULTICLEAN a devenit un nume de referinţă şi datorită robusteţii şi siguranţei in funcţionare garantate.

Site-ul companiei HÖCKH: www.hoeckh.com

CURĂȚAREA PIESELOR CU SUBSTANȚE ORGANICE NEHALOGENATE

Calitatea curățării: în cazul folosirii acestor substanțe (clasa A-III), pe suprafața pieselor rămâne o peliculă fină care poate influența negativ calitatea curățării. O tratare prin distilare a substanțelor de curațare, în circuit inchis, este posibilă în anumite situații.

Siguranța procesului: substanțele nehalogenate sunt inflamabile! Mașinile în care se folosesc aceste substanțe trebuie sa fie executate conform instrucțiunilor ATEX si a normelor naționale de siguranță.

Durata procesului de curățare: proprietățile fizice de capilaritate si uscare (evaporare) mai reduse față de solvenții oraganici, duc la o prelungire cu 20-30% a timpilor de proces.

Protecția mediului:  substanțele organice nehalogenate (A III) au aceleasi efecte negative asupra mediului ambiant și oamenilor ca și hidrocarburile clorurate. Spre deosebire însă de instalațiile care folosesc hidrocarburi clorurate, instalațiile care curată cu substanțe nehalogenate nu sunt ermetice, evacuând gaze.